x

Dúné-dokumentar udkommer på dvd

Dúné-dokumentar udkommer på dvd

Dokumentaren om de syv unge gymnasieelever fra Skive havde premiere i efteråret, og nu er det snart muligt at sætte filmen på hjemme i stuerne, når "Stages" den 1. marts udkommer på dvd.

I "Stages" får indielectrockbandets (som de ynder at kalde deres genre) fans lov til at komme backstage og få et vue af, hvad der ligger gemt bag facaden hos de syv unge mennesker. Man følger Dúné fra den spæde start, hvor de blot var et gymnasieband fra Skive, og deres rejse gennem de første år af deres karriere, der nærmest kickstartede fra den ene dag til den anden. Turen for Dúné gik stødt fremad; den startede i Skive, fortsatte til København og er indtil nu landet i Berlin.

Dúné blev dannet i 2001, men deres karriere begyndte først for alvor at tage fart omkring 2006, da de blandt andet blev nomineret til prisen for "Årets Talent" til P3 Guld, dog uden at vinde.

GAFFAs anmelder var tilbage i oktober til snigpremiere på "Stages", og skrev blandt andet følgende om filmen:

"Enkelte steder i filmen kan man næsten føle sig lidt som en halvslesk voyeur, der smæsker sig i hjemmeoptagelser af meget private samtaler, mellem gruppens medlemmer. Filmen fortæller en meget jordnær historie, på en ærlig og troværdig måde. De fleste vil sidde tilbage med en detaljeret karakteristik af de syv meget forskellige, dog alle yderst elskværdige personer i Dúné - lidt som syv nye venner, man bare ikke har snakket med endnu".

"Stages" er desuden tildelt en Robert-nominering, og om den vinder, bliver afgjort ved Robert-festen den 7. februar.

Udover dokumentaren indeholder dvd'en en minikoncert, video-blogs, musikvideoer, ekstra scener, bag om filmen, kommentarspor fra Dúné og meget mere. 

Har man lyst til at have Dúné stående hjemme på hylden, kan man investere i dokumentaren om det populære band fra Skive fra og med mandag den 1. marts.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA