x

KarriereKanonen skydes i gang

KarriereKanonen skydes i gang

Det er otte år siden, P3 startede projektet KarriereKanonen op, for at give nye danske navne en god start på deres musikalske karriere, og siden da er der sket en stor udvikling af konceptet. Sidste år indgik P3 et samarbejde med Roskilde Festival, Koda, Spillesteder.dk og Bandakademiet, med henblik på at gøre træningen af de nye talenter mere omfattende og effektiv, og fremfor alt mere langsigtet, og entusiasmen er stor hos alle parter, der ser frem til endnu en succesfuld afvikling af KarriereKanonen i år. I en pressemeddelelse fortæller de om forventningerne:

- Jeg forventer at få lokket alle de bedste udcoming bands og solister i DK ud af busken. Og så forventer jeg mig et lige så tårnhøjt niveau som sidste år, siger Marianne Fruergaard fra Bandakademiet, mens Christina Høier fra P3 supplerer: - Jeg glæder mig som et lille barn til at få fingrene ned i talentmassen her i Danmark. Jeg forventer, at vi kan få skabt nogle helt fantastiske aftener på nogle af landets bedste spillesteder, hvor publikum kan opleve det ypperste indenfor dansk musik anno 2010. - Der er mange - rigtig mange - danske bands, men feltet er utrolig broget.

- Ved at søge efter de mest lovende, rytmiske bands og solister, for derefter at hjælpe dem på vej ad de rigtige veje, tror jeg vi får skabt bedre kunst, simpelthen, påpeger Jakob Brixvold fra spillesteder.dk afslutningsvis.

Tidligere har KarriereKanonen hjulpet navne som Magtens Korridorer, Rasmus Nøhr, Tue West og Johnny Deluxe på vej, og samtlige af sidste års fire vindere fik udgivet materiale som resultat af deres deltagelse, heriblandt Leonora (billedet), som vi tidligere har skrevet om.

I 2009 var der mere end 800 artister og bands der sendte deres bidrag ind, i håbet om at blive udvalgt, så konkurencen er helt bestemt hård. Vil man deltage, skal man gå ind på P3's hjemmeside, hvor man kan læse om reglerne og uploade sine sange til bedømmelse. Der er åbent for tilmeldinger til og med søndag den 28. februar.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA