x

Apparatjik udgiver debutalbum

Apparatjik udgiver debutalbum

Vi har tidligere omtalt supergruppen Apparatjik bestående af Mew-sanger Jonas Bjerre, Coldplay-bassist Guy Berryman, A-has guitarist og keyboardspiller Magne Furuholmen og produceren Martin Terefe (Yusuf, Jason Mraz, Teitur og mange flere).

Nu har gruppen så udgivet deres debutalbum, "We Are Here". Albummet udkom i går, 1. februar, og gruppen udgiver det på eget selskab. Man kan indtil videre kun købe det gennem gruppens hjemmeside, såvel digitalt som på cd.

Musikken kan beskrives som kunstnerisk ambitiøs rock (måske ikke helt overraskende, medlemmerne taget i betragtning) med elementer af elektronika. Albummets trackliste ser ud som følger:

1. Deadbeat
2. Datascroller
3. Snow Crystals
4. Supersonic Sound
5. Arrow and Bow
6. In A Quiet Corner
7. Josie
8. Antlers
9. Electric Eye
10. Look Kids
11. Quiz Show

GAFFA iler med en anmeldelse i nærmeste fremtid.

Det noget kryptiske navn er i øvrigt den svenske stavemåde for det russiske "apparatchik" og betyder direkte oversat "forvalter af apparatet". På russisk betyder det dog i daglig tale en person, der arbejder med at gøre i øvrigt velfungerende organisationer mere bureaukratiske, ofte i relation til kommunistpartiet i Sovjet-tiden. "Papirnusser" eller "pamper" er dermed en mulig fordanskning.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA