x

Elisabeth fejrer sit 30 års jubilæum

Elisabeth fejrer sit 30 års jubilæum

I år er det 30 år siden, klassens slemme pige fra Skjern i Jylland, Elisabeth, for første gang sendte sine musikalske værker på gaden med sit band Voxpop. Bandet gik fra hinanden i 1984, men det var langt fra slutningen på Elisabeths karriere i rampelyset.

Elisabeth står eksempelvis bag sangteksterne til Ray Dee Ohhs kæmpehits "Mandagsstævnemøde" og "Jeg Vil La' Lyset Brænde". Derudover har hun skrevet tekster til store danske navne som Søs Fenger, Dodo & The Dodos og Lis Sørensen.

Folderne er ikke kun blevet slået indenfor musikkens verden, men i særdeleshed også indenfor den litterære verden. Elisabeth har bl.a. forfattet romanen "Isdronningen" fra 2001 samt et utal af børnebøger, og hun er kendt for at være meget humoristisk og nøgtern i sin skrivestil.

Derudover har den tidligere Voxpop-darling udgivet en god stak plader i eget navn, næremere betegnet ti, hvor det seneste var "Salto Mortale" fra 2009, som indkasserede fire stjerner fra GAFFAs anmelder, der blandt andet skrev:

"Med afsæt i titlen Salto Mortale tager Elisabeth et spring ud i uvisheden og åbner op for sine inderste lyster. Lidt med bagtanken, at så må det briste eller bære. Det er ret forfriskende og yderst overrumplende efter den lidt blege voksenpop, som hun præsenterede på Matiné fra 2004".

Man får mulighed til at lytte til bidder fra "Salto Mortale" samt til en del nyarrangerede sange fra Elisabeths bagkatalog, når sangerinden i februar og marts træder ind på de forskellige scener rundt omkring i landet for at fejre sine 30 år i branchen.

Elisabeth bliver på turneen akkompagneret af:
Jesper Siberg: synth, programmering, beats
Flemming Muus: bas
Søren Dahl Jeppesen: guitar
På selve jubilæumsaftenen, 27/2 i Bremen, (tidl. Privatteatret) i København tilføjes gæster som blandt andet:
Mads Michelsen, trommer, Bastian Sjelberg, bas og Jacob Binzer, guitar

På jubilæumsturen vil der blandt andet være opvarmning i form af digtoplæsning med forfatteren Christina Hagen, der skriver om blandt andet sex og begær, og som i København suppleres med et par sange fra danskpop-sangerinden Doris, der også synger om blandt andet sex og begær, samt dansetruppen Pom-Pom-pigerne.

Billetter kan købes via GAFFA Live og planen for Elisabeths turné, kan ses nedenfor.

11.02 VGT - Vestjysk Gymnasium, Tarm - Support: Christina Hagen

12.02 Musikhuset Aarhus - Support: Christina Hagen

20.02 Det Bruunske Pakhus, Fredericia - Support: Christina Hagen

27.02 Bremen, Kbh. - Support: Christina Hagen / Doris

05.03 Bygningen, Køge - Support: Karoline Munksnæs

06.03 Gimle, Roskilde - Support: Karoline Munksnæs

19.03 Elværket, Holbæk - Support: Karoline Munksnæs

27.03 Godset, Kolding - Support: Karoline Munksnæs


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA