x

The William Blakes fejrer fastelavn for Haiti

The William Blakes fejrer fastelavn for Haiti

For andet år i træk arrangerer bandet The William Blakes en hårdtslående tøndeslagning af en fastelavnsfest til fordel for verdens fattigste. I år må gruppens initiativ siges at være særligt velkomment. Koncertens indtjeninger går nemlig igen i år ubeskåret til nødhjælp i Haiti.

Arrangementet følger en særlig fastelavnstradition, hvor både musikere og publikum forventes udklædt. Karnevalsindpakningen skaber en særlig, magisk feststemning; en stemning, prominente personligheder som Steffen Brandt, Mikael Simpson og Ane Trolle sidste år var med til at skabe. Den 14. februar bliver det blandt andre Henrik Hall, Tue West, Morten Remar, Mikkel Nordsø (far til William Blakes-tvillingerne Frederik og Fridolin Nordsø), Caroline Franceska (også kendt som Shaque Lilli) og Tobias Buch (eks-Maborosi, nu The Late Great Fitzcarraldos), der skal sørge for underholdningen, og ifølge Kristian Leth fra The William Blakes er der endnu flere navne på vej.

Det er ingen hemmelighed, at familien Leth, med sportskommentator, filmmager og udlandsdansker Jørgen i spidsen, er utroligt begejstrede for den caribiske republik. Søn Asger har lavet dokumentarfilmen "Ghosts of Cité Soleil," der portrætter de ekstreme forhold, som de fattigste fattige lever under. Far Jørgen har boet der i over 20 år, men har mistet alle sine ejendele og sit hus - og sin hjemby og utallige venner - i forbindelse med jordskælvet og er derfor midlertidigt vendt tilbage til Danmark. Han har dog planer om at vende tilbage til Haiti. Kristian Leth har også besøgt Haiti mange gange og udgav sidste år albummet "Rapture" under navnet Baron Criminel, inspireret af musikken og kulturen i Haiti.

Billetsalget er i gang via GAFFA Live

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA