x

Alice In Chains begejstrer i Canada

Alice In Chains begejstrer i Canada

I september 2009 udgav Alice In Chains deres første album med den nye forsanger William DuVall, "Black Gives Way To Blue". Alice In Chains gik i opløsning, da den oprindelige forsanger Layne Staley døde i 2002 af en overdosis, men blev gendannet i 2005 med DuVall som forsanger. I 2006 gæstede gruppen Vega til en meget rost koncert, hvor Lars Ulrich i øvrigt til alles overraskelse dukkede op som gæstetrommeslager. Siden har bandet dog ikke besøgt Danmark, og der er endnu ikke udsigt til nogen dansk koncert.

Derfor sendte GAFFA vores canadiske korrespondent Rune-Leander Mikkelsen til at anmelde turnépremieren på Alice In Chains' nordamerikanske tour i Orpheum i Vancouver, British Columbia, Canada tirsdag. En koncert, der i øvrigt var udsolgt ligesom store dele af Alice In Chains' amerikanske tour er det.

Rune-Leander Mikkelsen er begejstret. Han tildeler koncerten fem ud af seks stjerner og skriver blandt andet:

"Når DuVall indtager mikrofonen og synger sig i gennem disse klassikere, er der ingen, der savner den Layne Staley, der mumlede sig igennem bandets MTV Unplugged-koncert tilbage i 1996. Duvall ligner Lenny Kravitz, danser som Mick Jagger, men lyder 100 procent som Staley, da han var bedst."
 
Rune-Leander Mikkelsen fortsætter:

"Mest overraskende er matrialet fra den netop udgivne "Black Gives Way to Blue". Det sorte er blevet lidt lysere, men det er stadig Alice in Chains, som vi husker dem. Numre som "Your Decision"," Check my Brain" og "Acid Bubble" kan, live, sagtens stå på egne ben og behøver ikke bandets greatest hits at læne sig op ad. Cantrell (guitarist, -co-sanger og sangskriver Jerry Cantrell, red.) synger lead-vokal på hovedparten af det nye – meget naturligt, når manden nu har stået bag 99 procent af arrangementerne. Gennem fremførelsen af "Acid Bubble" kommer DuValls stemme fulde til sin ret – en stemme, der spænder utroligt vidt, og man ærgres næsten over, at han et eller andet sted er bundet til at skulle lyde som Staley."

Rune-Leander Mikkelsen afslutter sin anmeldelse således:

"Aftenens koncert sluttes af med "Would?" og "Rooster". Alice in Chains er tilbage, bedre og skarpere end nogensinde før, tilbage med en forsanger, der lyder som Layne Staley, bare bedre. Skulle vi så ikke lade fortiden ligge og glæde os over, at en af grungens giganter er tilbage i topform?"

Læs hele anmeldelsen

I september 2009 talte GAFFAs Henrik Tuxen med Alice In Chains' Jerry Cantrell. Læs interviewet her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA