x

Dansk band har medvind i Nordamerika

Dansk band har medvind i Nordamerika

Det er ikke første gang, man ser, at et dansk band vinder de udenlandske hjerter før de danske, og det er tilfældet med rock/pop-kvartetten A Friend In London.

I 2008 vandt bandet den europæiske finale i musikkonkurrencen "Bodog Million Dollar Battle", hvorefter den canadiske festival North By Northeast besluttede sig for at booke bandet til deres 2009-program. Derudover har Canadas store branchefestival Canadian Music Week netop føjet bandet til sit program, som løber af stabelen i midten af marts måned. I forbindelse hermed turnerer kvartetten en hel måned i staten Ontario, hvor de eksempelvis har fået en fotosession med den anerkendte fotograf Frank Greco i hus, studietid i River Recording Studio samt et par radio- og TV-interviews.

A Friend In London har netop færdiggjort en ny musikvideo til nummeret "What A Day", hvor de formodentlig skaber lidt dansk opmærksomhed ved at lade Thure Lindhardt og den kongelige balletdanser Victoria Cooper medvirke. Bandet havde desuden en håndfuld professionelle dansere med i videoen, blandt andre Regitze Mogensen, der har slået sine folder i Hampenberg, Louise Cho, der har arbejdet sammen med Johnson samt Mathias Arvedsen, der både danser og laver koreografi for Medina.

Guineapig Productions, der har specialiseret sig i videoer indenfor musikkens verden, har fulgt A Friend In London siden juni 2009 i et håb om, at bandets succes fortsætter. I så fald skulle det gerne munde ud i dokumentarfilmen "What a way", der skal følge bandets vej fra at være et ukendt band i Danmark til at have en succesfuld karriere i udlandet. 

Man kan lytte til A Friend In London på bandets Myspace-side, og derudover har man mulighed for at opleve bandet en sidste gang inden deres afgang til det nordamerikanske, når de i aften holder "afskedskoncert" i Huset i Magstræde kl. 22.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA