x

AC/DC's Brian Johnson uddeler øretæver

AC/DC's Brian Johnson uddeler øretæver

Rockmusikeren Brian Johnson, bedst kendt som frontmand i bandet AC/DC, tildeler nu lussinger til Bono, Bob Geldof og Chris Martin for at opfordre de fans, der møder op til deres koncerter, til at donere penge til velgørenhed. I stedet foreslår han, at bandsene selv får pungen op af lommen. Det skriver musiksiden Gigwise.

Johnson har i et interview med den australske avis The Melbourne Sun uddybet kritikken:

"Jeg fortæller ikke nogen, at de skal donere penge - de har ikke råd til det. Da jeg arbejdede, ville jeg ikke gå til en koncert, hvor et fjols skulle tale ned til mig og fortælle, at jeg skulle tænke på et eller andet barn i Afrika". Johnson fortsætter: "Jeg er ked af det, makker, gør det selv, brug nogle af dine egne penge og få det ordnet. Det gør mig sur. Jeg bliver helt tyrannisk".

Han kritiserer yderligere Bob Geldofs arbejde i forbindelse med Live 8, og han mener, at Geldorf er en god fyr og at han gjorde, hvad han mente var rigtigt, det virkede bare ikke.

Derudover udtrykker Johnson frustration over de kunstnere, der anvender velgørenhed for at promovere sig selv. Her tænker han måske på kunstnere som Bono fra U2 og Chris Martin fra Coldplay, der begge stiller op til snart set alt, der vedrører velgørenhed. Frustrationen fortsætter, og Johnson når frem til konklusionen: "Fair nok, så lav velgørenhed, bare ikke på verdensomspændende tv".

Musikalske velgørenhedsprojekter er meget oppe i tiden, for eksempel er der i løbet af de seneste uger blevet afviklet et hav af støttekoncerter, cd-udgivelser og tv-shows omkring katastrofen i Haiti.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA