x

Leonard Cohen udskyder sin Europaturné

Leonard Cohen udskyder sin Europaturné

Hvis nogle danskere havde købt billet til en af Leonard Cohens europæiske koncerter, må de desværre vente et halvt års tid med at bruge dem. Den 75-årige rockveteran har nemlig udskudt sin europæiske turné på grund af en rygskade, der opstod i forbindelse med hans træning. Det oplyser AEG Worldwide.

I februar 2008 spillede Cohen sin første koncert i 15 år, og derfor er det måske ekstra ærgerligt, at hans krop nu siger fra, når han endelig har fået gang i hjulene igen. Dog bekræfter Cohens læge, at han bortset fra ryggen er i tip-top form, og derfor forventes turnéen at påbegynde den 15. september i den franske by Caen. Der er indtil videre offentliggjort seks koncerter i det franske.

På turnéen kommer Cohen yderligere forbi Kroatien, Slovakiet og Rusland, og endnu et par datoer skulle blive tilføjet løbende. Om han slår vejen forbi Dammark, er endnu uvist. Sidst han gæstede landet var i oktober 2008, hvor han afholdt koncert i Forum i København. Ellers må man, hvis man er stor Cohen-fan, fange ham på en af de øvrige europæiske destinationer.

I ventetiden kan man eventuelt fornøje sig med Cohens live dvd "Live At The Isle Of Wight 1970", der udkom lige inden jul og høstede seks stjerner ud af seks hos GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen, hvis ord måske giver blod på tanden i forhold til at opleve Cohen live:

"Cohen har altid balanceret mellem det ekstremt funderede og det himmelsk svævende, og den enestående evne til at ramme noget i lytterne, der aldrig er blevet rørt før, er så sandelig rørende. Det er simpelthen musikalsk tankefeltterapi".

Cohen skal tilbringe en stor del af de næste seks måneder i selskab med sin fysioterapeut, hvorefter han gerne skulle være helt klar igen.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA