x

Lil Wayne skal i fængsel

Lil Wayne skal i fængsel

Der er nu fældet dom i sagen om den pistol, Lil Wayne i 2007 fik konfiskeret fra sin tourbus efter en koncert på Manhattan. Young Money-rapperen skal et år bag tremmer, men kan blive løsladt efter otte måneder, hvis han opfører sig pænt.

Rappere har en tendens til at blive meget kendte meget hurtigt, og så ryge i fængsel. Sidst var det Gucci Mane, der måtte tage turen. Han var ellers, i kraft af medvirken hos 50 Cent, Mariah Carey og Black Eyed Peas, netop på vej til for alvor at indtage verdensmarkedet. Gucci blev i november idømt 12 måneders fængsel for ikke at overholde aftalerne omkring sin prøveløsladelse.

Og nu er turen altså kommet til hans dirty south-kollega, Lil Wayne. Han blev i 2007 taget for at være i besiddelse af et ladt, .40-kaliber semiautomatisk håndvåben. Pistolen blev fundet, da politiet umiddelbart efter en koncert på Manhattan valgte at gennemsøge tourbussen. Hvorfor den dengang 25-årige kunstner havde pistolen på sig, melder historien ikke noget om. Weezy skal afsone et års straf, men god opførsel fører som bekendt til tidlig løsladelse, og The Best Rapper Alive kan derfor slippe ud allerede om otte måneder.

"Dette er Lil Wayne på vej i fængsel," sagde han til musikmagasinet Rolling Stone. "Der er ingen, der kan fortælle mig, hvordan det bliver. Jeg siger bare, jeg glæder mig til det."

Det bliver ikke i et af de store statsfængsler, den nyligt debuterende rockmusiker skal bo i det næste år. Derimod bliver det i byens arrest, der i New Yorks tilfælde huser cirka 13.500 fanger. Her har også rapperinden Foxy Brown afsonet en lignende dom i 2008/2009.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA