x

Warner trækker sig fra gratis musikstreaming

Warner trækker sig fra gratis musikstreaming

Portaler, hvor man ganske gratis, eller for et meget lille beløb, kan lytte til næsten alle kunstneres musik, er meget populære for tiden, eksempelvis Spotify, We7 og Last.fm, der financieres ved hjælp af reklamer. Nu melder Warner sig ud af hele konceptet, da de ikke mener, det gavner musikindustrien. Det skriver BBC i dag.

Warner er et af de allerstørste pladeselskaber på markedet, og derfor kommer deres udmelding til at sætte spørgsmålstegn ved hele streaming- industrien, fordi mange af helt store kunstnere såsom Red Hot Chili Peppers og Neil Young er signet herpå.

Spotify har syv millioner brugere i seks europæiske lande, og portalen forhandler for tiden om at lancere sig i USA. 95 % af Spotifys brugere betaler ikke for tjenesten, hvilket betyder, at de affinder sig med at lytte til reklamer mellem sangene, alt imens 250.000 brugere betaler et månedligt beløb og slipper for reklamerne. Musiksiden Last.fm er gratis at benytte, og portalen We7 har 2.500.000 brugere, som anvender portalen gratis. Kort sagt: Rigtig mange mennesker benytter sig af tilbuddet om gratis musik, og det skader hele musikindustrien, ifølge Edgar Bronfman Jr., som er topchef hos Warner.

Bronfman foreslår derimod, at alle, der ønsker at benytte sig af de eksisterende portaler, skal betale et månedligt beløb for det, ligesom en lille procentdel af Spotifys brugere gør i dag. Det tror han i sidste ende vil give større gevinst, end hvis folk skulle betale et beløb pr. nummer, de downloader, som man gør på iTunes. Bronfmans udtalelse kommer blot få uger, efter at et andet kæmpeselskab, Universal, roste Spotify for deres strategi, og derfor mener eksperter ikke, at nogle af de andre store pladeselskaber overvejer at trække sig.

John Webster, der er administrerende direktør for det britiske Music Managers forum mener, at man er nødt til at give forbrugerne, hvad de ønsker for tiden, ellers vil de blot stjæle musikken i form af ulovligt download.

Umiddelbart lyder det til, at Warner står fast på deres udmelding, men på Spotifys Twitter-profil står der i dag: "For at gøre det klart, så trækker Warner sig ikke ud af Spotify. Medierne tager tingene ud af kontekst". 

Warner har endnu ikke udtalt sig om, hvorvidt de har tænkt sig at trække al nuværende musik ud af portalerne, eller om de blot har tænkt sig ikke at spæde til med nyt. Vi følger naturligvis op på historien, når vi ved mere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA