x

Go' Morgen Danmark standser lønning til musikere

Go' Morgen Danmark standser lønning til musikere

Go' Morgen Danmark er produceret af Nordisk Film, som siden 2009 har haft en aftale med Dansk Artist Forbund om, at musikere, som optrådte i showet, skulle aflønnes med op til 5.000 kr. Nu ønsker Nordisk Film at aftalen skal ophøre, i hvert fald ønsker de ikke at forlænge den nuværende kontrakt.

De udøvende kunstnere kan dog stadig modtage Koda-penge, såfremt de selv har skrevet deres numre, men beløbet er ikke oppe i nærheden af det, de plejer at få. Thomas Søemod, der er chefjurist i Dansk Artist Forbund, udtaler sig om sagen til Politiken.dk: "Vi har haft en aftale, men Nordisk Film har ikke været interesseret i at forlænge". DAF ønsker ikke at udtale sig yderligere om sagen, før de præcist hører, hvilke vilkår Nordisk Film fremover vil arbejde efter.

Kunstnernes betaling fremover kommer altså til at være den PR, der ligger i at få et par minutter på nationalt tv. Politiken.dk skriver, at bandsene inden deres optræden får en kontrakt i hånden, hvorpå der står, at de ingen honorarer vil modtage, og at de fraskriver sig rettighederne til at bruge indslaget efterfølgende. Derudover er det indskrevet i kontrakten, at Nordisk Film må anvende indslaget igen uden betaling.

Dansk Musikerforbund har aldrig haft en aftale i stand med Nordisk Film, og formand for forbundet, Morten Madsen, udtaler sig om sagen vedrørende den manglende betaling:

"Vi råder vores musikere til at tænke sig godt om, inden de stiller op. Vi siger til dem, at vi har en tarif, de skal kræve, men vi ekskluderer ikke nogen, hvis de stiller op, for vi ved godt, at promoveringen er vigtig".

Den eneste, som har helt styr på problemet, er Jacob Houlund fra Nordisk Film, da det er hos ham, den afgørende beslutning ligger. Men han er i følge Politiken den eneste, som p.t. nægter at udtale sig om sagen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA