x

Alkoholfri Outlandish-koncert i Århus enlig svale

Alkoholfri Outlandish-koncert i Århus enlig svale

Billede: Morten Larsen

Hvis du har købt billet til Outlandishs koncert i Musikhuset Aarhus på lørdag d. 7. februar eller overvejer det, har du måske bemærket, at der i annoncer og salg oplyses, at "Outlandish har ønsket, at koncerten er alkoholfri."

GAFFA.dk ville gerne have spurgt Outlandish om årsagen til alkoholforbudet, og om det er et princip, de har tænkt sig at følge ved fremtidige koncerter. Trioen er dog for tiden travlt optaget af koncerter i udlandet og arbejdet med deres kommende, tredje album, der forventes ude til efteråret, og taler p.t. ikke med pressen.

Mette Baasch fra Outlandishs pladeselskab BMG og gruppens manager Thomas Børresen afviser dog over for GAFFA.dk, at Outlandish har truffet en fast beslutning om aldrig mere at ville se alkohol til deres koncerter, og at der ikke umiddelbart er planer om flere alkoholfrie arrangementer. Børresen tilføjer, at det ikke er rigtigt, at der ikke har været alkoholsalg på Outlandishs Europaturné, sådan som arrangøren af koncerten i Århus, Jørgen Kryel fra RMT Productions, er citeret for i Jyllands-Postens JP Århus 23. januar. Over for GAFFA.dk afviser Jørgen Kryel i dag da også at have udtalt sig om dette.

At to af Outlandishs medlemmer, Isam Bachiri og Waqas Quadri, er muslimer, og at de gerne vil vise et godt eksempel over for deres mange unge fans, er formodentlig medvirkende til alkoholforbudet, men hvorfor det kun er Århus, det indtil videre gælder, kan hverken Mette Baasch eller Thomas Børresen svare på.

Man kunne også fristes til at tro, at Outlandish særligt vil vise et godt eksempel i en by som Århus, hvor nydanskere ofte sættes i forbindelse med uro og kriminalitet i socialt belastede områder som Gjellerup, hvorfra en del af publikum kan formodes at komme. Eller at de som et etableret navn i Danmark med en velkendt multietnisk baggrund har lettere ved at stille krav til koncertarrangører end i udlandet, hvor de stadig er et nyt navn, der nok ikke vil provokere for mange. GAFFA.dk har kontaktet Outlandishs bookingbureau The Agency Group for et svar, men her har man ingen kommentarer til alkoholforbudet. Ulrich Lauridsen fra The Agency Group afviser dog, at det har noget med eventuelle gæster fra Gjellerup eller andre steder i Århus at gøre.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA