x

Franz Ferdinand arbejder på nyt

Franz Ferdinand arbejder på nyt

Seneste album fra Franz Ferdinand hedder "Tonight: Franz Ferdinand", og selvom de mindre end et halvt år senere fulgte det op med et dub-remixalbum med titlen "Blood", så har de ikke ligefrem lagt låg på, når det kommer til nye udgivelser. Faktisk er frontmand Alex Kapranos og guitaristen Nick McCarthy allerede gået i gang med at skrive nyt til gruppens fjerde album.

BBC 6 Music har talt med Kapranos, der samtidig siger, at det formodentlig er det sidste, vi kommer til at høre om albummet, inden det er blevet færdiggjort.

"Før udgivelsen af den sidste plade talte jeg alt for meget om det, mens vi arbejdede på idéerne, og jeg har svoret, at jeg ikke vil sige noget om, hvad vi laver, før vi er færdige, og så endda vente yderligere tre uger".

Kapranos kommenterede også mediernes tendens til at løbe med historier om bandets musik baseret på løsrevne udtalelser, da GAFFA mødte bandet i Glasgow i 2008:

– Man bliver inspireret af de mange tusinde ting, der sker rundt omkring en, og det fejlrepræsenterer pladen, når man peger på én bestemt ting. I et interview for lang tid siden fortalte Nick og jeg, at vi havde lyttet til etiopisk musik, og pludselig handlede alle historier om, at vi var i gang med at lave en plade med afrikansk musik. Men det er jo bare en blandt en million ting.

Så denne gang vil Kapranos altså ikke fortælle om musikken, før den ligger klar. Så må vi se, hvor længe det nytårsforsæt holder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA