x

Hot Chip - nu med klaver

Hot Chip - nu med klaver

Der har været travlhed på dansegulvet, når Hot Chips mange energiske hits i årenes løb har braget ud igennem højttalerne med lån fra utallige genrer og masser af humor og overskud. Denne gang er tempoet blevet skruet en smule ned, og både på den instrumentale side og på tekstsiden har den elektroniske popgruppe lagt noget af legen på hylden for at nå frem til et mere helstøbt og tænksomt resultat.

GAFFA fik en snak Joe Goddard, der ud over at synge i elektropop-gruppen med forsangeren Alexis Taylor også har fingrene placeret på de mange synthesizere, computere og andre instrumenter i Hot Chips eklektiske musik. De har netop udgivet det fjerde album "One Life Stand", der viser en mere alvorstung side af de to frontmænd.

– Det er i bund og grund bare en kort pop-plade, men jeg synes, at det er det bedste album, som vi nogensinde har lavet. Der er stærk sangskrivning på albummet, og vi bruger instrumenter, som vi aldrig har benyttet før – blandt andet et rigtigt piano og mange live-trommer, fortæller Joe Goddard om albummet.

Hot Chip er gået i ny retning på deres femte album, hvor et mere sammenhængende lydbillede og et klarere udtryk har været i højsædet. Gruppen, der ellers har været kendte for deres elektroniske genremiks, har denne gang fokuseret på enkelte nye instrumenter, som er med til at skabe en råd tråd på albummet.

– Pianoet bliver brugt i mange forskellige slags musik, og der er meget forskelligt musik, som har haft indflydelse på vores lyd. Når vi har benyttet os af mange live-instrumenter på dette album, er det mest fordi, vi gerne vil bevæge os væk fra den larmende elektroniske musik og så være mere akustiske. Vi har været meget inspirerede af ældre musik på dette album, og vi prøver ligesom at vende os væk fra den moderne dansemusik, der ofte er meget digital, og som lyder mere aggressivt.

Læs hele interviewet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA