x

Motörhead til Roskilde

Motörhead til Roskilde

Der blev lovet, at der ville komme mere rock på programmet, og det kan man da vist roligt sige, der er kommet med tilføjelsen af Motörhead til programmet for Roskilde 2010. Derudover er landsmændene fra Gallows og Porcupine Tree nu også at finde på programmet.

Sidst Motörhead gæstede Danmark var for et år siden, hvor de åbnede deres koncert i Den Grå Hal med ordene "Good evening. We are Motörhead, and we play rock 'n' roll". Det har de efterhånden gjort i 35 år uden på noget tidspunkt at gå ned i tempo, og der kan dermed nærmest udstedes en garanti om, at koncerten bliver en gennemgang af klassikere som "Ace Of Spades", "Overkill", "Killed By Death" og "Eat The Rich" samt en energiudladning af en anden verden.

En lidt mere sofistikeret tilgang til rocken får man fra Porcupine Tree, der med Steven Wilson i front har udsendt progressive rockskiver siden starten af 90'erne. I bandet finder man desuden Richard Barbieri, der i 70'erne var med til at danne bandet Japan.

Sidste nye navn er hardcorebandet Gallows, der på Roskilde til sommer skal spille deres første danske koncert.

Dermed er der altså kommet en masse mandlige rockere på programmet. Festivalen lover dog at rette lidt op på kønsbalancen på mandag, hvor de vil offentliggøre "et par lige så stærke kvindelige kunstnere".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA