x

Deftones sætter datoen

Deftones sætter datoen

Med "Eros" sat til side på ubestemt tid, grundet bassist Chi Chengs motorcykelstyrt og efterfølgende år-lange koma, sidder der en hob af sultne Deftones-fans ude i stuerne og venter på det nye album, der blev annonceret sidste år. Nu er der så endelig smidt en helt officiel dato på udgivelsen, der kommer til at hedde "Diamond Eyes", og har Quicksands tidligere bassist Sergio Vega som vikar. I et interview med Spin.com har frontmand og sanger Chino Moreno fortalt lidt om, hvilken lyd vi kan forvente os af det nye album:

"Den dynamik, Deftones er kendt for - aggressive overtoner og lækker åbenhed. De to ting ligger i helt modsatte sider af spektret, men vi smelter dem sammen, uden at det lyder forceret. Der er et par heavy sange også, som på vores første par plader, og der er også nogle mere eksperimenterende numre - men der er ikke et minut på det her album, der føles, som om det ikke behøver at være der. Hver eneste lyd komplementerer de andre. Jeg siger det lige ud: det er afgjort en af vores bedste plader."

Den første single, "Rocket Skates", kan downloades allerede den 23. februar, ganske gratis på Deftones hjemmeside. Det er Morenos personlige favorit på pladen, og han beskriver den som "en tungere sang, med et smukt, men alligevel voldeligt præg, der har en "fantasy vibe" over sig, og kunne minde lidt om "Knife Party" (fra det legendariske "White Pony"-album, red.). Det er noget, vi ikke har gjort ført, det er meget... slæbende, som et motorsavs-riff, men meget langsomt. Jeg burde ikke sige sådan her, men det er meget uelegant... På en voldsomt fed måde".

Med hensyn til "Eros", så lover Moreno højt og helligt, at det bliver udgivet, "når tidspunktet er rigtigt. Forhåbentlig når Chi er tilbage på benene". Indtil da må man nøjes med "Diamond Eyes", der udkommer herhjemme mandag den 17. maj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA