x

Eksperimenterende New York-jazz spiller i Danmark

Eksperimenterende New York-jazz spiller i Danmark

Musikkollektivet Skirl Records gæster i næste uge Danmark. Med sig har de nogle af de mest markante navne på avantgardescenen. Sun Ship byder til showcase med knivskarpe mestermusikanter.

Musikken er avantgarde, men folkene bag har formået at skubbe den ud til et bredere publikum i hele verden. Det fyldige line-up, der i næste uge kommer til Danmark, tæller blandt andre Trevor Dunn, der var en central drivkraft i Mr. Bungle og stadig er det i gruppen Fantômas (sammen med blandt andre Mike Patton fra Faith No More). Det siger lidt om, hvad det er for herrer, der gæster landet; de har siden 2006 været toneangivende for den eksperimenterende New York-jazz/rockscene. Kompromisløshed og originalitet er dogmer for Brooklyn-baserede Skirl Records, der til de danske koncerter lader kunstnerne gå sammen med danske kolleger i tre farverige bands: TYFT, D'Angelo Gay Disco feat. Jim Black & Trevor Dunn og Jakob Bro Nonet feat. Skirl.

Danske Jakob Bro opfører disse aftener også sine særlige nonet-kompositioner, der er blevet til i samarbejde med netop folkene fra Skirl. Det er en sjældenhed af de helt store, når nonetten er samlet, og udover amerikanerjazzerne tæller orkesteret også trommeslageren Kresten Osgood (Lucie Banes) og pianisten Søren Kjærgaard.

Optrædende kunstnere:

Jakob Bro
Andrew D'Angelo
Trevor Dunn
Jim Black
Chris Speed
Hilmar Jensson
Kresten Osgood
Søren Kjærgaard
Jesper Zeuthen
Nicolai Munch-Hansen

25/2 kl. 20, Voxhall, Århus – præsenteret af Sunship
26/2 kl. 20, M/S Stubnitz, København – præsenteret af Jazz Club Loco


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA