x

Høgni Reistrup klar med nyt album

Høgni Reistrup klar med nyt album

Da den unge færing Høgni Reistrup udgav debutalbummet "Hugafar á ferð" i 2007, fik det en særdeles flot modtagelse hos anmelderne, der lod sig betage af den bløde pop/rock-lyd, og Høgnis fine vokal.

Nu følger han så op med sit andet studieudspil, "Trý fet frá tilveruni" (der oversat til dansk betyder "tre skridt fra tilværelsen, red.), hvor lyden skulle være et bud på en moderne færøsk udgivelse, der også bærer præg af Høgnis uddannelse inden for klassisk musik. I en pressmeddelelse beskriver han selv pladen således:

"Der er lagt en særlig vægt på at udforske det musiske sprog og episke mønstre med gennemgående henvisninger til især 70'ernes melankolske lydunivers. Sammenlignet med mit forrige album er "trý fet frá tilværelsen" mere eksperimenterende, og jeg har også arbejdet mere med de enkelte sange. Overordnet har hensigten været at lave et album, som tager afsæt i den færøske musiktradition"

Debuten fra Høgnis Reistrup fik fire stjerner af GAFFAs Erik Barkman, der kaldte pladen "fornem":

"Hugafar á Ferð er en raffineret pop/rock-plade, spændt ud mellem lavmælt country og eventyrlig færøsk folkemusik. Reistrups hviskende vokal går op i en højere enhed med hans modersmåls bløde konsonanter – og så betyder det mindre, at lyrikken vil være volapyk for langt de fleste GAFFA-læsere. Omgivet af delikat arrangerede guitarer, strygere og blæsere synger Reistrup sange så intime som en mors vuggevise. Der er garanti for gode drømme, hvis dagens sidste toner leveres af Friðsæla Stund, Býurin Vid Ánna eller en hvilken som helst anden af Reistrups fine debut-sange."

Albummet er indspillet på en lille ø udenfor Torshavn, men blev sendt til Dublin, for at blive mixet af Kieran Lynch, der tidligere har givet en hjælpende hånd til navne som Elvis Costello, U2, The Corrs og R.E.M. Det udgives af det uafhængige færøske pladeselskab Tutl, og kan købes fra mandag den 1. marts.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA