x

Ny festival i Vanløse

Ny festival i Vanløse

Med Vesterbros Start-festival som forbillede, har Kulturstationen Vanløse og øvelokalekomplekset Kirk1 allieret sig, for at give nye danske navne et bredere publikum og udvikle deres talent. Den nye festival hedder Stairway Festival, og er ifølge arrangørerne etableret i respons til den store talentmasse og de mange musikalske initiativer, som Vanløse sidder inde med. I en pressemeddelelse beskrives festivalen således:

"Stairway festival er et samarbejde mellem øvelokalekomplekset Kirk1 og Kulturstationen Vanløse. Kirk1 rummer mere end tredive ambitiøse bands og solister fra hele København, og ligger i en gammel hæftemaskinefabrik i en baggård på Kirkebjergallé i Vanløse. Navnet Stairway betegner idéen om, at ikke etablerede musikere får en mulighed for at udvikle sit talent og komme et par skridt op af rangstien. Desuden er navnet også inspireret af Van Morrisons sang "Vanlose Stairway", som han skrev i 1982 til sin daværende kæreste Ulla Munch, der boede på 4 sal i Vanløse. Morrison beskriver i sin sang, hvordan trappen fører hele vejen til månen og stjernerne. Alt tyder på, at Stairway festival kan nå samme højder."

Den første udgave af festivalen byder på koncerter med When Saints Go Machine (billedet), Bodebrixen og Sterling, samt lokale bands som Metric Noise, Det Sidste Værelse, Violmace, Scarred By Beauty, Corrosive Mind, Right Up Your Alley og Christina Groth. Der kan læses mere om arrangementet, og de optrædende bands på Kulturstationen Vanløses hjemmeside.

Stairway Festival finder sted fredag den 5. marts fra klokken 15.00, på henholdsvis Torvescenen og Kulturstationen Vanløse, og med afterparty i Basement. Billetter kan købes på E-Billet.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA