x

Johnny Cash-foredrag i Århus på fredag

Johnny Cash-foredrag i Århus på fredag

Interessen for Johnny Cash har længe været stor, og den blev ikke mindre, da The Man In Black 12. september sidste år gik til de evige country- og rockmarker. F.eks. er det længe ventede 5-dobbelte bokssæt "Unearthed" flere gange blevet udsat pga. meget stor efterspørgsel, og udgivelsen er herhjemme nu sat til slutningen af februar.

Cash-interessen har også forplantet sig til visdommens hellige haller, og derfor kan Religionsvidenskabelig Forening, Teologisk Forening og Theos Bar på Aarhus Universitet på den noget blasmefiske dato fredag d. 13. februar præsentere foredraget "Johnny Cash: Man In Black/Man In White" ved forfatteren, musikanmelderen og Strejfer-forsangeren Klaus Lynggaard. Lynggaard tager udgangspunkt i dels Cashs singatursang "Man In Black", dels i den mindre kendte "Man In White" for at placere Cash i spændingsfeltet mellem det religiøse og det verdslige, mellem patriotisme og sympatiseren med USA’s marginaliserede befolkningsgrupper.

Inden Lynggaard holder lektor, dr. theol Troels Nørgaard foredraget "Country og hjertets længsel" om contryens udtrykken af dobbeltheden mellem at blive ved jorden og drømmen om "det andet" – måske ligefrem et land, der flyder med mælk og honning, som det hedder i Nørgaards oplæg.

Arrangementet finder sted kl.15. i foyeren på Teologisk Fakultet på Aarhus Universitet. Entréen er kr. 25, for semesterkortholdere gratis.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA