x

Florence Welch indrømmer plagiat

Florence Welch indrømmer plagiat

I en artikel hos Pitchfork kan man i dag læse, at Florence Welch fra Florence And The Machine indrønmmer, at hun har brugt en del af Gang Gang Dance-nummeret "House Jam" til sin sang "Rabbit Heart (Raise It Up)", der findes på debutalbummet "Lungs". Hun hævder dog, at hun aldrig har forsøgt at skjule det, og at den manglende kreditering på albummet skyldes en fejl.

Ifølge Pitchfork så medlemmerne af Gang Gang Dance videoen til "Rabbit Heart (Raise It Up)" og syntes, at der var så store ligheder mellem sangen og deres egen "House Jam", at de kontaktede Welchs management for at få økonomisk kompensation. Det indvilligede den engelske sangerinde i, og hun skal nu skal dele sin indtægt med bandet, hver gang sangen bliver spillet, eller der bliver solgt et eksemplar af "Lungs".

Til Pitchfork siger Welch dog, at det aldrig har været en hemmelighed, at hun har refereret til Gang Gang Dance i sin sang, og det var meningen, at de skulle krediteres på pladen. "Jeg har tidligere talt om det i interviews. Jeg er kæmpe fan af Gang Gang Dance, og det var en hyldest til dem", udtaler sangerinden.

Florence And The Machine vandt tidligere på året en Brit Award for "Lungs" i kategorien Årets Britiske Album.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA