x

Abbey Road er bevaringsværdigt

Abbey Road er bevaringsværdigt

Ejerne af studierne på Abbey Road har siden november talt med den engelske kulturminister om muligheden for at få bygningen klassificeret som et bevaringsværdigt landemærke, og ifølge NME er den status nu blevet tildelt den legendariske bygning.

Beslutningen er formodentlig blevet fremskyndet af historierne om EMI's ønske om at sælge bygningen, hvor nogle af Englands største rocknavne har indspillet deres plader, men det gør ikke beslutningen mindre vigtig for både EMI og ifølge Kulturminister Margaret Hodge også hende selv:

"Om du har smag for klassisk, hård rock eller popmusik, så har en af dine favoritter højst sandsynligt indspillet på Abbey Road. Min absolutte yndlingssang er "If I Fell" med The Beatles, som blev indspillet der i 1964, og at have spillet en rolle i at bevare dette verdensberømte sted er lige så spændende for mig som at høre den sang for første gang. Eller næsten".

Bygningens nye status som en "Graded II Listed Building" betyder blandt andet, at alle modifikationer til facaden skal godkendes inden de kan gennemføres.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA