x

Avantgarde-musiker optræder i Marmorkirken

Avantgarde-musiker optræder i Marmorkirken

En diva kommer til byen, når den 55-årige Diamanda Galás fredag d. 23. april giver en prøve på sin stemmepragt i Marmorkirken i København, og det er ikke kun det valgte spillested, der gør koncerten til en eksklusiv affære; koncerten i København er nemlig Diamanda Galás' eneste optræden i Europa i denne omgang.

Galás er pianist, klassisk uddannet operasangerinde, og hun spænder over hele fire oktaver, hvilket sætter hende i stand til at skabe sin unikke lyd. I GAFFAs anmeldelse af Galás' album "Defixiones - Will And testament" lyder det blandt andet, at hendes avantgardistiske lydunivers til tider er "hjerteskærende smukt, andre gange nervepirrende uhyggeligt".

Diamanda Galás' markante stemme har, udover en masse soloprojekter, også resulteret i et samarbejde med Led Zeppelins tidligere bassist John Paul Jones. Derudover har Diamanda Galás bidraget med sin vokal til film af instruktører som Oliver Stone og Derek Jarman, og i Francis Ford Coppolas "Dracula" lægger hun stemme til en gruppe kvindelige vampyrer.

I Marmorkirken er det dog det særligt udvalgte koncertprogram "Your Kisses Are Like Fire", der, med den karakteristiske vokal og et Steinway-flygel, tages under behandling.

Billetter til koncerten kan fra torsdag d. 25 februar købes via Billetnet.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA