x

The Kissaway Trail udgiver udvidet album

The Kissaway Trail udgiver udvidet album

Den 1. marts udkommer The Kissaway Trails længeventede album "Sleep Mountain", og for de danske fans er der lidt ekstra at glæde sig til, da bandet i samarbejde med deres danske pladeselskab Playground har valgt at lave en dansk special edition, som indeholder to bonusnumre i forhold til den internationale udgave. Versionen bliver både tilgængelig digitalt og i fysisk format.

Formålet er på den ene side at give de danske lyttere incitament til at købe albummet på det danske marked i stedet via internationale websites og på den anden side at give et ekstra treat til danskerne.

Odense-kvintetten debuterede med sit selvbetitlede album på det engelske pladeselskab Bella Union i 2007, og med pladekontrakt og album i baghånden blev bandet dét danske band, som gav flest udenlandske koncerter i 2008. De har blandt andet varmet op for Passion Pit, The Editors og White Lies.

Planen var, at The Kissaway Trail skulle have udgivet opfølgeren allerede i starten af 2009, men albummet blev alvorligt forsinket, fordi bandet ikke var tilfreds med det første udkast. I stedet kom bandet ud i en stor krise og gik med overvejelser om at droppe bandet, indtil de igen tog hjem til Odense, genfandt spillelysten og begyndte forfra med det, der senere skulle blive "Sleep Mountain". I samme ombæring skiftede bandet samarbejdspartnere og har nu James Sandon (Kaiser Chiefs, Franz Ferdinand, White Lies med flere). Desuden producerede kvintetten albummet selv, og fik overtalt deres oprindelige førstevalg Peter Katis (Interpol, The National, Frightened Rabbit) til at lave en udvidet mixing af albummet.

- Bonusnumrene er nogle af de gode sange, der blev skrevet til pladen, da vi gik i studiet i første omgang, og er ikke mixet/produceret af Peter Katis. Det var et par af de sange, der blev valgt fra, som ikke helt passede sammen med alle de andre. Vi har været meget opmærksomme på at den røde tråd skulle være tydelig på denne plade, derfor er sangene bevist lagt et stykke efter at pladen slutter, fortæller den ene af bandets to forsangere, Søren Corneliussen.

Det drejer sig om de to numre "Save Yourself" og "The Storm Petrel".

The Kissaway Trail skal spille en masse danske koncerter til sommer og efteråret. I marts skal de dog først spille showcases til den amerikanske branchefestival South By Southwest og turnere med The Temper Trap i USA. Blandt andet er The Kissaway Trail allerede tilføjet til Roskilde Festivalen. Læs et længere interview med bandet i GAFFA Marts.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA