x

Start! Festival stopper for tilmelding

Start! Festival stopper for tilmelding

Interessen for at præsentere sit band som en del af morgendagens danske musiklandskab på Start! Festival er stadig enorm, og mere end 1000 artister har allerede tilmeldt sig arrangementet, der i år kan fejre otte års fødselsdag. Flere kan nå at komme til, men de har travlt, for Start! Lukker for tilmeldingen på mandag d. 1. marts.

I næste uge begynder Start! Festivals musikudvalg at tage stiling til, hvilke af de mange tilmeldte navne, der skal have æren af at blive kaldt en del af den nye danske musik. Udvalget består af musikere, journalister og andre kyndige branchefolk, og også i år vil disse få travlt med at træffe deres afgørelser. Interessen er for at deltage er nemlig overvældende stor, og sidste år skulle man igennem 1200 ansøgninger. Det er formålet med festivalen at finde frem til netop de bands, der har noget særligt at byde på, og som fortjener den eksponering, det giver at spille på en af scenerne i Kødbyen til juni. I udvalget glæder man sig:

"Spændingen hos Start! festivalen er i øjeblikket kraftigt stigende," udtaler festivalleder Jesper Ø. Jensen. "Vi kan se, at der endnu en gang bliver tale om en meget stor interesse for at komme til at spille på årets Start! Festival."

Det er altså sidste chance for at blive taget op til overvejelse, og det, der kræves, er først og fremmest viljen, og naturligvis musikken.

Start! Festival afholdes i år for ottende gang, og foregår 10.-12. juni i Kødbyen på Vesterbro.

Arrangementet gik tidligere under navnet Vesterbro Festival. Sidste år ændredes dette dog til det mere sigende Start!. Heri ligger både en international appel, der understreger midtbykoncerternes turistmæssige aspekt, men også at festivalens formål kommer bedre til udtryk med det rappe, letgenkendelige navn. Skiftet har affødt en forøgelse i antallet af tilmeldinger. Den tidligere rekord på 700 bands flyttede sig sidste år til hele 1200, og blandt de optrædende var blandt andre Ginger Ninja, When Saints Go Machine og Vinnie Who.

Tilmelding kan ske på festivalens hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA