x

Lydia Lunch & Jacob Kirkegaard også til Marmorkirken

Lydia Lunch & Jacob Kirkegaard også til Marmorkirken

Avantgarde-kunstneren Diamanda Galás bliver ikke ene om at få øjnene til at rulle i Marmorkirken i København den 23. april. Hendes mangefarvede avantgarde-palet vil danne fortrop for et ekstravagant arrangement med verdenspremiere fra nogle af scenens mest markante og elskede navne.

Den danske sounddesigner Jacob Kirkegaard er gået sammen med det legendariske no wave-ikon Lydia Lunch om at skabe albummet "Forget to Breathe." Værket forener de to eksperimentalkultkunstneres særegne kvaliteter: Lydias rå og berygtede poesi, hendes uortodokse guitarspil, og Jacobs internationalt anerkendte reallydsmanipulationer. Samtidig er musikken en del af Lunchs seneste bog, og showet i Marmorkirken vil fungere som verdenspremiere på det nye værk.

Musikken er skabt af reallydsoptagelser fra ruinerne i den spanske landsby Belchite. Kirkegaard har så, på bedste musique concrete-vis, vendt, drejet og ændret dem, mens Lunch har garneret med guitar og vokal. Formålet har været at skabe "en sangcyklus, designet til at indfange lytteren i en hjemsøgende atmosfære, hvor man kan forsvinde, mens man læser bogen," hedder det på duoens Myspace. Bogen er et melankolsk billede på den smerte og sorg, der igennem tiden er blevet trukket hen over menneskehedens ansigt. Krige, plyndringer og diktatorskaber, samt al den anden ondskab, mennesket selv har nedkaldt over sin art. Dette har ifølge Lunch altid været omdrejningspunktet for hendes kunst, og er altså nu indfanget i tekst, lyd, video og billeder fra den lille spanske ruinby Belchite; en spøgelsesby, der stort set forsvandt under den spanske borgerkrig.

Lyt og læs på duoens Myspace

Koncerterne finder sted d. 23. april i Marmorkirken, København, og billetter findes fra i dag på BilletNet.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA