x

Nephew laver Danmarks sang til fodbold-VM

Nephew laver Danmarks sang til fodbold-VM

Som bekendt har Danmark kvalificeret sig til VM i fodbold i Sydafrika til sommer, og det bliver Nephew, der skal indspille den officielle danske fodbold-VM-sang, der traditionen tro bliver indsunget sammen med fodboldslandsholdet. Nephew skal dermed tage tråden op fra klassiske danske fodboldsange som "Rap Nu" (Gunnar "Nu" Hansen), "Re-Sepp-ten" (Dodo Gad), "Stjerneskud (Når Lysene Tændes I Parken)" (Savage Rose), "En For Alle" (Rocazino), "Big Boys In Red And White" (Big Fat Snake), "Vi Vil Ha' Sejren I Land" (Dodo & The Dodos), "All We Need Is Love" (Det Brune Punktum), "Danmarks Drenge" (Søren Poppe og Sofie Lassen-Kahlke), "Vi' Fra Danmark" (Birthe Kjær, B-Boys og Safri Duo) og mange, mange flere.

Sangen har titlen "The Danish Way To Rock", men bortset fra titlen er teksten rent dansk.

Det er ikke nogen hemmelighed, at ikke mindst Nephews forsanger og sangskriver Simon Kvamm er stor fodboldfan, og han har flere gange refereret til fodbold i sine sange, eksempelvis "Superliga" og "Dårlig Træning", ligesom Kvamms foretrukne klub, Silkeborg IF, bruger Nephews "Movie Klip", når holdet løber ind på banen til deres hjemmekampe.
 
Konstellationen af landsholdet og Nephew er resultatet af en gensidig interesse mellem landsholdsspillerne og bandet. Den interesse resulterede i en aftale mellem DBU og Nephews pladeselskab Copenhagen Records, og herefter har Nephew skrevet og indspillet det meste af den kommende, officielle danske VM-slagsang, som Simon Kvamm går i studiet sammen med landsholdet for at færdiggøre i næste uge.
 
Landsholdsmålmand Thomas Sørensen udtaler:
 
"Vi havde på forkant en idé om at bryde med den mere traditionelle musikgenre, når talen faldt på en VM-slagsang. Landsholdssangene har jo historisk haft sit udgangspunkt i popmusikken, men vi ville hellere involvere os i et musikprojekt, der passer til vores og den yngre generations musikvalg. Nephew står for nytænkning indenfor dansk rockmusik, og er enormt populære i Danmark. Derfor føler vi, at Landsholdet og Nephew er et perfekt match, og jeg glæder mig til at give den fuld gas på mandag, når vi synger kor til det, der forhåbentlig bliver sommerens rockhit."
 
Nephew er tilsvarende stolte over at være landsholdsspillernes slagsangs-leverandør og har efter eget udsagn forsøgt at trække den danske slagsang i en mere rocket retning, som der eksempelvis er tradition for i Storbritannien, hvor bands som New Order og Lightning Seeds har stået bag det engelske landsholds slagsange, henholdsvis "World In Motion" og "Three Lions".

Simon Kvamm fortæller:
 "Sangen handler om noget så klassisk i slagsangs-sammenhæng som fællesskab og sammenhold. Om at løfte i flok og lade de bredeste skuldre bære det tungeste læs – "The Danish Way To Rock". En grundlæggende dansk værdi, der måske er gledet lidt i baggrunden, men i vores øjne bestemt er værd at hylde og værne om," forklarer Simon Kvamm og fortsætter:
 
"Vi har trukket alle de bedste Nephew-finter op af hatten og smækket dem sammen i en halvtung rocket sag, hvor landsholdets dybe mandskor ikke kan andet end at lyde godt."
 
Sangen vil blive færdiggjort med landsholdsspillernes vokaler, som bliver indspillet sammen med Nephew og gruppens faste producer Carsten Heller mandag aften i forbindelse med landskampen mod Østrig i Wien onsdag den 3. marts.
 
TV2 følger både tilblivelsen af den kommende slagsang og landskampen, som sendes direkte på TV2 onsdag aften.
 
"The Danish Way To Rock" udkommer som download mandag den 19. april.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA