x

Anne Linnet i navnestrid om Jazzhus Montmartre

Anne Linnet i navnestrid om Jazzhus Montmartre

I Børsen kan man i dag læse, at den snarlige genåbning af Jazzhus Montmartre har fremkaldt en strid om rettighederne til navnet på det legendariske spillested. Anne Linnet, der er tidligere ejer af Montmartre, hævder, at hun stadig har rettighederne til navnet, mens den nuværende direktør i Jazzhouse Montmartre, Rune Bech, afviser, at der skulle være juridiske problemer med at føre navnet videre.

Anne Linnet købte i 1993 det på det tidspunkt kriseramte Montmartre, og forsøgte at ændre stedets image ved, udover jazz, også at fokusere på blandt andet rock, hiphop og techno, men måtte 1995 lukke spillestedet. Her femten år efter genåbner Rune Bech og jazzmusikeren Niels Lan Doky Jazzhus Montmartre på den oprindelige adresse i Store Regnegade.

Rune Bech siger til Børsen: "Vor advokats konklusion var, at Anne Linnet ikke har krav på navnet", men fra Anne Linnet lyder det indtil videre, at hun beholder rettighederne til navnet. "De har ingen tilknytning til Montmartre eller Montmartre-navnet" siger sangerinden, men det er imidlertid uafklaret, hvem der har rettighederne til navnet. Dog tilføjer Rune Bech, at Montmartre-navnet, ifølge deres advokat, ikke er registreret, og at der således ikke skulle være noget i vejen for at bruge navnet.

Navnestriden er dermed endnu ikke afgjort, og de to parter har ifølge Børsen ikke haft lyst til at udtale sig yderligere om sagen.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA