x

Guru i koma

Guru i koma

Den amerikanske rapper Keith Elam, bedre kendt som Guru, blev i går ramt af et hjerteanfald og ligger nu i koma. Guru er i disse timer på operationsbordet, skriver Billboard, som citerer et radiointerview med Gurus Gang Starr-kollega DJ Premier.

Guru brød igennem i starten af 90'erne i hiphopduoen Gang Starr sammen med DJ Premier og fik blandt andet et stort hit med den jazzinspirerede "Jazz Thing" fra Spike Lees 1990-film "Mo' Better Blues". Siden har Gang Starr udgivet en række plader, senest "The Ownerz" fra 2003.

Guru har også udgivet et par soloalbum og en stribe album med projektet Jazzmatazz med en fusion af hiphop, jazz, soul med mere og en lang række gæstesolister. Plader, som har været stor inspiration for blandt andre Thomas Blachmans fusion af hiphop og jazz sammen med Remee og Al Agami på pladerne "The Style And Invention Album" og "Four Corners Of Cool" fra henholdsvis 1994 og 1997.

Guru er 43 år og udgav sit seneste album, "Lost And Found", i maj 2009. Gang Starr er aldrig gået officielt i opløsning, men har ikke udgivet noget nyt siden 2003.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA