x

Anne Linnet på tilbagetog i Montmartre-strid

Anne Linnet på tilbagetog i Montmartre-strid

Som vi skrev forleden, var der udbrudt en strid mellem de folk, der er i gang med at genåbne det københavnske spillested Montmartre, og Anne Linnet, der mente, hun havde rettighederne til navnet på spillestedet, som Linnet købte i 1993, men måtte lukke i 1995.

Anne Linnet forsøgte i første omgang at forhindre de to personer bag genåbningen af Montmartre, direktør Rune Bech og jazzmusikeren Niels Lan Doky, at bruge navnet Montmartre, som hun mente at have rettighederne til, men hun er nu på tilbagetog i sagen. Ifølge Politiken har Linnet efter at have rådført sig med sin advokat opgivet sit hævd på rettighederne til Montmartre-navnet.

Anne Linnet købte i 1993 det på det tidspunkt kriseramte Montmartre og forsøgte at ændre stedets image ved, ud over jazz, også at fokusere på blandt andet rock, hiphop og techno, men hun måtte 1995 lukke spillestedet. Her femten år efter genåbner Rune Bech og jazzmusikeren Niels Lan Doky Jazzhus Montmartre på den oprindelige adresse i Store Regnegade. Spillestedet slår efter planen dørene op i maj.

Rune Bech udtaler til Politiken: "Det glæder os, at hun trækker det tilbage, og hun er selvfølgelig meget velkommen til vores åbningsreception - hun er jo også en del af stedets historie."

Montmatre åbnede nytårsaften 1961 og var op gennem 60'erne og 70'erne et af Europas førende jazzspillesteder. I 1976 blev spillestedet købt af Kay Sørensen, også kendt som JazzKay, der udvidede repertoiret med pop, rock og natdiskoteker til stor succes. Da JazzKay døde i 1988, kom Montmartre ind i en mere usikker periode, som Anne Linnet forsøgte at redde ved sit køb i 1993, men det lykkedes ikke, og hun måtte som nævnt sælge stedet i 1995 - til diskotekskæden Crazy Daisy.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA