x

Roskilde Festival donerer stort beløb til non-profit organisation

Roskilde Festival donerer stort beløb til non-profit organisation

Den danske festival har bidraget med en halv million kroner til den globale kamp mod musik-censur. Modtageren af donationen, er organisationen Freemuse, der har base i København, og det klækkelige bidrag bliver hilst velkommen.

I en pressemeddelelse lyder det fra Freemuse: "En stor del af de musikere, vi har forsvaret, bliver forfulgt, fordi de fungerer som talerør for de svageste i samfundet. Vi håber, at denne donation vil få flere sammenslutninger og bidragsydere til at anerkende den betydning, musikken har for mennesker og samfund". Kampen for musikeres og komponisters ytringsfrihed er også afhængig af sådanne donationer, da støtten fra den primære bidragsyder, SIDA (Swedish International Development Cooperation Agency), mister værdi, når den lave svenske valuta konverteres til danske kroner.

Det er ikke første gang, at Roskilde Festival Charity Society støtter Freemuse, og festivalens booker af verdensmusik, Peter hvalkof, siger, at Freemuse ved flere lejligheder har haft en finger med i spillet, når det er lykkedes at få internationale musikere til dyrskuepladsen: "De (Freemuse) fungerer som vagthunde, og peger på procedure-fejl i enkeltsager. Det har betydet, at bands, der ellers havde måttet aflyse deres optræden, kom til at spille alligevel".

Freemuse har udgivet flere rapporte om censur af musik i lande som Nigeria, Afghanistan og USA, og har ført flere kampagner til støtte forfængslede musikere, hvoraf kampagnen for den kurdiske musiker, Ferhat Tunc, resulterede i en frikendelse.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA