x

Alice In Chains til Roskilde

Alice In Chains til Roskilde

Her til morgen kunne Roskilde Festival offentgøre tre nye navne til årets festival. Det drejer sig om tre rappere, som alle er vokset op på den alternative scene og har et originalt bud på, hvordan et flow skal præsenteres.

Samtidig har Alice In Chains i dag på deres egen officielle webside samt på deres MySpace-side meldt deres ankomst på Dyrskuepladsen fredag den 2. juli. Grungebandet fra Seattle, som blev dannet i 1987, vil sikkert tilfredsstille rockpublikummet, som har tørstet efter et hårdtslående hovednavn.

Alice In Chains besøgte sidst Danmark i 2006, men er igen albumaktulle efter de sidste efterår udgav comebackalbummet "Black Gives Way To Blue", som vores anmelder John Fogde gav fire stjerner med begrundelsen:

"Check My Brain er fuldt på højde med bagkataloget, og selvom der også er enkelte svage led ikke mindst på grund af søgte tekster og en lidt polstret produktion, så er der heldigvis mere at komme efter her end blot nostalgi. Så med al respekt for Layne Staley, der flot bliver hyldet på titelnummeret med hjælp fra Elton John, handler det nu for Alice In Chains om at se fremad, og det kan de efter mange års pause gøre med et særdeles hæderligt album i bagagen."

Bandets forsanger Layne Staley døde af en overdosis i 2002 og er siden blevet erstattet af William Duvall. Efter forsangerens død holdt Alice In Chains en tre-årig pause frem til 2005, hvorefter bandet altså begyndte at turnere og indspille nyt album.

Desuden er den amerikanske albinorapper Brother Ali, vores egen tænksomme danske rapper Kasper Spez og ikke mindst undergrundsnavnet Tecn N9ne kommet på plakaten. Særligt har Tech N9ne været lidt af et ønskenavn for Roskilde, siden han i 2006 gav koncert på Odeon. Den tekniske Missouri-rapper har udgivet fire plader over de seneste fire år, som langsomt har konsolideret hans status på et bredere marked efter at have været et undergrundsnavn i en årrække. Til juli venter desuden studiealbummet "The Ollie Gates Mixed Plate".

Roskilde Festival finder sted fra 1. til 4. juli. På sin hjemmeside lover Roskilde Festival i øvrigt at slippe en række bands igen i næste uge i et andet genrespor.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA