x

Lise Westzynthius og My Evil Twin giver dobbeltkoncerter

Lise Westzynthius og My Evil Twin giver dobbeltkoncerter

Det er ved at være et godt stykke tid siden, vi har hørt nyt fra den østjyske sangerinde og sangskriver Lise Westzynthius. Hun udgav sidst et album i november 2007, det velanmeldte "Siberian Mission", men nu er hun så småt undervejs med et nyt udspil. I hvert fald har hun fået skrevet en stribe nye sange, som hun vil lufte ved to koncerter, hvor den ene finder sted allerede i aften i Valby Kulturhus og den anden på Sønderborghus i Sønderborg 13. marts. Med sig har hun guitaristen Søren Bigum (Our Broken Garden, Peter Sommer med flere) og trommeslageren Ebbe Frej (epo-555, The Late Parade, 1234).

Lise Westzynthius gjorde sig første gang bemærket som sangerinde og co-sangskriver i gruppen luksus (med lille l) sammen med blandt andre Mikael Simpson og den senere så kendte modeskaber Henrik Vibskov. luksus udgav en ep i 1997 og ep album i 1998, inden gruppens veje skiltes grundet kunstnerisk uenighed. Siden var Lise Westzynthius en kort overgang med i Nikolaj Nørlunds band Rhonda Harris, inden hun i 2002 solodebuterede med "Heavy Dream", som i 2004 blev fulgt op af "Rock, You Can Fly" og i 2007 altså "Siberian Mission".

Med sig har på turnéen har Lise Westzynthius den højaktuelle elektropop-sangerinde og sangskriver Cecilie Enevold Nielsen, bedre kendt som My Evil Twin, som i mandags debuterede med albummet "The Slow Escape".

My Evil Twin har blandt andet tidligere været en del af Karrierekanonen, har spillet på Spot Festival og Start Festival og ligget nummer 1 på Det Elektriske Barometer. "The Slow Escape" er skabt i tæt samarbejde med producer Lasse Lyngbo (Diefenbach og White Pony), der har været med som sparringspartner fra de første demoer.

De to kunstnere kan opleves her:
 
04. marts – Valby Kulturhus, Valby
13. marts – Sønderborghus, Sønderborg

My Evil Twin spiller desuden på følgende datoer:
 
05. marts – Studenterhuset, København
02. april – Råhuset, København (Tactic Records Label Night)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA