x

Broken Bells imponerede i London

Broken Bells imponerede i London

På mandag den 8. marts udkommer det selvbetitlede debutalbum fra supergruppen Broken Bells alias The Shins-sangeren James Mercer og produceren Brian "Danger Mouse" Burton (Gnarls Barkley, Beck, Gorillaz, "The Grey Album" og mange flere). Onsdag aften overværede GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen gruppen live på ICA (Institute of Contemporary Arts) i London til gruppens blot tredje koncert nogensinde.

Kun 200 personer havde fået adgang til koncerten, heriblandt Danger Mouse-producerkolleger som Mark Ronson, Trevor Jackson og Nigel Godrich.

De to ansete amerikanere stødte første gang på hinanden på den regnvåde 2004-udgave af Roskilde Festival, og efter at have holdt kontakten ved lige besluttede de i 2008 at teste, om venskabet kunne holde til en tur i studiet sammen. Resultatet er det selvbetitlede debutalbum, der udkommer på mandag, og i den sammenhæng er duoen draget på en turné, der gerne skulle føre dem tilbage til Roskilde til sommer.

Lars Löbner Jeppesen er begejstret. Han uddeler fem ud af seks stjerner til koncerten og skriver blandt andet:

"Med sig på scenen havde Mercer og Burton fem hyresvende, og de syv mand må have øvet sig hudløse, for der var ikke én af de 70 fingre, der blev sat forkert i gengivelsen af pladens detaljerige univers.

Størstedelen af koncerten igennem sad den ene af hovedpersonerne, Burton, bag trommerne og fik dermed afsløret, at hans karakteristiske beats ikke er resultat af computerens klippe-klistre-funktion, men derimod er ganske håndspillet.

Selvom den anden hovedaktør, Mercer er blevet kendt og elsket for sin højstemte alt-pop i The Shins, befandt han sig i sit es i den støvblå melankoli, dette nye blide syretrip bød på, og selvom gamle fans måske vil savne The Shins, så bevidner Broken Bells-sangene, at der stadig er tale om en af nyere tids bedste popører."

I GAFFA marts, der er på gaden nu, kan du i øvrigt læse et interview med Broken Bells.

Læs hele anmeldelsen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA