x

Dokumentar om Blind Melon på vej

Dokumentar om Blind Melon på vej

Den 21. oktober i år er et sørgeligt jubilæum i det amerikanske rockband Blind Melons historie; det er nemlig femtenårs-dagen for frontmand og forsanger Shannon Hoons død, og det har bandet valgt at markere med en dokumentar i hans ære. Materialet til filmen er hentet fra flere kilder, men det meste vil være Hoons egne optagelser op gennem årene, fortæller gruppens guitarist Christopher Thorn til Rolling Stone:

"Shannon lavede de her optagelser med et formål - han ville have, at folk skulle se de optagelser. Han filmede alt. Nogle af de stærkeste optagelser er dem, hvor Shannon sidder i et hjørne i et hotelværelse og ser direkte ind i kameraet, mens han synger nogle af de smukkeste, hjertegribende sange. Nogle har man hørt før, nogle har man aldrig hørt i den version før. Det kunne for eksempel være "Mouthful Of Cavities" eller "St. Andrews Fall" med helt andre tekster, eller det kan være en sang, vi aldrig har hørt før. Det er de mest intime, fantastiske optagelser - som om han vidste det, "jeg kommer ikke til at være her mere, mand, så her er min gave til dig, når jeg er væk."

Filmen vil inkludere optagelser fra Blind Melons turné med Neil Young og The Rolling Stones, og studie-optagelser fra de to albums, som Hoon medvirkede på, "Blind Melon" fra 1992 og "Soup" fra 1995. Guitaristen Thorn beskriver dokumentaren som en ækvivalent til Kurt Cobains udgivne dagbog, men langt mere intens, netop fordi det hele er fanget på film:

"Det er én ting at læse, hvad nogen har skrevet, men når nogen ser ind i kameraet, og du kan se deres frygt, tristhed eller glæde. Jeg vil sige, at det er meget mere intimt. Hvor fantastisk ville det ikke have været, hvis det havde været Kurt Cobain, der sad på kanten af sengen i hans hotelværelse, og sang disse sange til dig? Det her er som Shannons dagbog gange tusind. Folk vil få benene slået fuldstændigt væk under sig."

Der er endnu ikke sat en dato for udgivelsen, men den skulle dog være klar i løbet af dette år. Blind Melon leder i øvrigt efter en ny sanger, til at tage over efter Hoons erstatning, Travis Warren. Gruppen opfordrer potentielle sangere til at indsende en mp3 eller et YouTube-link som audition til [email protected] - det vides ikke, om det skal udmunde sig i et nyt album fra deres side.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA