x

Underground Music Awards er tilbage

Underground Music Awards er tilbage

Sidste år blev de såkaldte Underground Music Awards afholdt for første gang, i Pumpehuset i København, og nu vender det tilbage, nærmere betegnet 19. juni i Pumpehuset.

Showet uddeler priser i en lang række kategorier: Alternative, Electronica, Hiphop, Metal, Rock og Pop, og arrangørernes hovedpointe er, at vinderne skal tilhøre den danske musikalske underground. I arrangørernes optik betyder det, at man gerne må have udgivet plader, men man må ikke have skrevet kontrakt med et af de fire multinationale selskaber, Universal EMI, Sony og Warner, og man må ikke "have fået sit store gennembrud i Danmark". Man må gå ud fra, at arrangørerne selv afgør, hvor grænsen mellem gennembrud og ikke-gennembrud går.

For at blive nomineret til en UMA skal man selv indstille sig til nominering. Arrangørerne opfordrer derfor alle musikere til at gå ind på www.undergroundmusicawards.dk og indstille sig til nominering inden den 1. april 2010, hvor tilmeldingsfristen udløber. Et uvildigt panel af musikere og branchefolk vil herefter udvælge, hvem der bliver nomineret, og hvem der sidenhen kan kalde sig vinder af en Underground Music Award '10.

UMA er ifølge arrangørerne en hyldest til den danske undergrundsscene og dens talenter, som arrangørerne ikke mener anerkendes tilstrækkeligt. Derfor sætter UMA fokus på undergrundens musikere gennem et awardshow, hvor disse kunstnere hædres og får den anerkendelse, de ifølge UMA fortjener.  

Du kan læse mere om arrangementet, regler og tilmeldingsfrister på www.undergroundmusicawards.dk.

Billetsalget starter i april.

Sidste år havde GAFFA i øvrigt et par repræsentanter i juryen, og sidste års vindere var som følger:

Rock: Highway Child
Pop: Non +
Metal: Vira
Alternative: CallMeKat
Hiphop: Ham Den Lange
Electronica: Eumig & Chimon


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA