x

Goldfrapp- og Portishead-medlemmer laver "Joan Of Arc"-soundtrack

Goldfrapp- og Portishead-medlemmer laver "Joan Of Arc"-soundtrack

Carl Theodor Dreyers stumfilm "The Passion Of Joan Of Arc" har mere end 80 år på bagen og er gået over i historien som en af de mest betydningsfulde film nogensinde. Op gennem tiden er der lavet en god portion forskellige kompositioner til filmen, både klassiske og noget mere alternative versioner; eksempelvis har den amerikanske singer/songwriter Cat Power og den danske komponist Jesper Kyd givet deres bud på, hvordan det kan lyde. Nu skal Goldfrapps Will Gregory og Porthisheads Adrian Utley (til højre på billedet) prøve kræfter med mesterstykket.

Musikken skulle se dagens lys for første gang, når filmen screenes i Colston Hall i Bristol, England den 7. maj. Her vil både Gregory og Utley spille musikken live, mens filmen kører, som en del af et større band, der blandt andet har seks elektriske guitarister i besætningen. Hele herligheden bliver overværet af den prisvindende dirigent Charles Hazlewood, med hvem både Gregory og Utley tidligere har arbejdet, som en del af Hazlewoods klassiske ensemble, The Charles Hazlewood All Stars, der blandt andet har spillet på Glastonbury Festival.

Således har det været en særdeles produktiv tid for Will Gregory, der sammen med Goldfrapp lavede soundtracket til den biografiske film om John Lennon, "Nowhere Boy", og i øvrigt, stadig sammen med Goldfrapp, også har et nyt studiealbum, "Head First", i butikkerne på mandag den 22. marts. Den første single herfra, "Rocket", kan købes allerede nu på mandag den 8. marts.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA