x

Foo Fighters tilbage i studiet til efteråret

Foo Fighters tilbage i studiet til efteråret

Mange Foo Fighters-fans har sikkert frygtet for bandets fremtid, efter Dave Grohl fik succes med sideprojektet/supergruppen Them Crooked Vultures, samtidig med at der blev udgivet en best of-plade fra Foo Fighters. Men det der begyndte at ligne en nekrolog, skulle vise sig at være en meget kortlivet pause. Da Grohl deltog i Independent Spirit Awards denne weekend, fangede BBC ham til et kort interview, og han havde gode nyheder at fortælle:

"Foo Fighters er lige begyndt at skrive, og vi har tænkt os at begynde indspilningerne i september, så livet er fuld af musik."

Det kan man vist roligt sige, for Dave Grohl har nemlig også lovet, at der kommer et nyt udspil fra Them Crooked Vultures i 2010. Det vil blive det andet på kun et år, hvis han, Josh Homme og John Paul Jones kan overholde tidsplanen. Det nye Foo Fighters-udspil bliver det første studiealbum siden "Echoes, Silence, Patience And Grace" fra 2007, der udkom til ganske pæne anmeldelser. GAFFAs Finn P. Madsen erklærede dem for genfødte, og belønnede med fire stjerner. Han skrev blandt andet:

"The Pretender åbner med en følsom Grohl, hvorefter Chris Shiflett sætter af sted med et par spydspidse guitarstikninger. På Let It Die og Erase/Replace bliver der spillet tungt med et hav af finesser, hvor især den fremragende trommeslager Taylor Hawkins giver den som indpisker, godt anført af Grohls effektfulde og brølende vokal. Ballad Of The Beaconsfield Miners er en spøjs duel for akustiske guitarer mellem Grohl og den japanske virtuos Kaki King, mens Come Alive og Summer's End viser Foo Fighters' Beatles-gen. Foo Fighters er på Echoes. Silence, Patience & Grace atter dus med de iørefaldende melodier, men forstår samtidigt at spille med vrangen ud, så det er en ren fornøjelse."

Hvornår den nye plade kan ventes i butikkerne, eller hvad den kommer til at hedde vides endnu ikke, men vi følger naturligvis op på historien, så snart der er nyt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA