x

Rasmus Nøhr fortæller om sit nye album - sang for sang

Rasmus Nøhr fortæller om sit nye album - sang for sang

Rasmus Nøhrs tidligere udgivelser har generelt været i det muntre hjørne med glade pizzabud og sorgløs sommer i Europa. Denne gang har han betalt prisen for, og sat ord på, den ulykkelige kærlighed. Læs, hvordan de udfolder sig i et længere interview, hvor Nøhr gennemgår hele sit nye album sang for sang. Her kommer et uddrag:

Hvad er Fra Kæreste Til Grin for en plade som helhed?
- I den tid jeg var sammen med min eks-kæreste, tror jeg, at jeg skrev rundt regnet 25 sange, og før det havde jeg ikke skrevet en sang i et helt år, og vi var kun sammen i et lille halvt år. Og de handlede alle om, hvordan jeg lige havde det, og hun spillede altid en rolle. Havde vi lige været oppe at skændes, var jeg ked af det, var hun væk, savnede jeg hende, havde vi det godt, var jeg glad. Så har jeg samlet tolv sange, der har kogt vores ting ned sammen. Man kan se et skær af et forhold, der opstår og opløses igen, og hvad det har betydet for mig.

Alting Går I Ring
- Jeg havde en oplevelse af at være til bryllup hos nogle gode venner på landet. Det var en stor kærlighedsfest, og jeg havde det bare rigtig dårligt og begyndte at græde. Vi var gået fra hinanden, men jeg ringede til hende, men hun kunne ikke snakke, da hun skulle i byen og sagde "så skal du i øvrigt lade være med at overfalde dem, jeg kender". Jeg havde snakket med ham, der var hendes nye kæreste uden helt at vide, at han var det. Han spurgte så, om jeg havde været utro, jeg sagde nej. Så sagde han "prøv at høre her, vi er to fyre der står sammen på en bar, lad være med at lyve". Så indrømmede det jeg over for ham (vi taler om et – efter hovedpersonens udsagn – ubetydeligt sidespring i Jylland, red.). Det var, inden jeg vidste, at de lå og duskede, så det var bare "arrhhj mand!" Men jeg stak af fra brylluppet og gik ud og råbte op, det plejer jeg at få det godt igen af, men denne gang gik det bare slet ikke. Sangen handler om, at det ikke altid går. Jeg har nok altid haft det sådan, at hvis jeg hoppede ud, ville jeg nok altid lande på benene igen, men denne gang gik det ikke, der var ingen kære mor.  Måske har jeg været lidt forkælet tidligere, men dette var første gang, jeg mærkede konsekvensen af mine egne handlinger slå så hårdt.

Læs hele interviewet.

Se også Rasmus Nøhr fortælle om de nye sange på GAFFA TV.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA