x

Velgørende folkefest vender tilbage

Velgørende folkefest vender tilbage

Folkefesten Skateistan samler atter penge til børnene i Afghanistan. Sidste år opførte initiativet sportsarealer i hovedstaden Kabul. Festen torsdag 11. marts samler penge til opretholdelse af tilbuddene og udvidelse med flere med kunst og musik på programmet.

Skateistan 2010 er et kulturelt sammensurium af mange forskellige former for kunst. Adskillige visuelle artister som Oeps, Hjördis Hack og franske Zeys deltager i arrangementet, og de tyske eksperimentalgastronomikere Gasthouse4Experiment, giver oplevelser til smagssansen.

En lige så stor del af festen er dog musikken. Den vil i år blandt andet blive leveret af kompetente folk som Keld Tolstrup, Ladybox, Lulu Rouge og Master Fatman.

En del af festen er den store skateboard-konkurrence, hvor nogle af Nordens bedste udøvere vil slås på ramperne om præmier, de giver videre til afghanske børn. Det er ikke uden grund, arrangementet tager form som en skaterfest. Idéen er skabt af australske Oliver Percovich, der under en rejse til Kabul i 2007 havde stor succes med at undervise børn på gaderne i skateboardets fornøjelser. I 2009 afholdt man første gang festen, og resultatet var et overskud på 300.000 kroner. Nok til at opføre det 1500 kvm store sports- og skatingareal, som 350 afghanske børn nu har glæde af.

Fuldstændigt program.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA