x

P4 kårer det bedste danske cover

P4 kårer det bedste danske cover

Radiokanalen P4 fejrer sine ni lokalstationers halvtreds års fødselsdag ved at kåre det mest mindeværdige danske cover. Vinderen kommer på frimærke, og Kim Larsen er med tre gange blandt de fem finalister.

TV-2, Alrune Rod og Sebastian var alle med i opløbet, da P4s lyttere afgav deres dom over, hvilket af de mange danske covers, der er det mest mindeværdige. De er dog alle blevet sorteret fra til fordel for Kim Larsen, Gasolin', Nephew og Steppeulvene.

De fem finalister er "Gasolin' 3", "Gasolin' 2", Kim Larsens "Værsgo", Nephews "DanmarkDenmark" og Steppeulvenes "Hip".

Kim Larsen har altså gode chancer for at skulle pryde fremtidens frankering, men det er helt op til P4s lyttere. De har fra mandag 8. marts haft mulighed for at stemme på de fem covers, som de i forvejen har udvalgt til finalen. Afstemningen finder sted i programmet "Madsen," der sendes hver eftermiddag ugen igennem.

Vært Alex Nyborg Madsen glæder sig og siger i en pressemeddelelse:

"Det er afsindigt spændende - og ikke overraskende er Kim Larsen med i tre ud af fem nomineringer. Det er interessant, at P4s lyttere også peger på et albumcover som 'Hip' med Steppeulvene fra 1967."

Udover Nephew placerer finalisterne sig udgivelsesmæssigt i årene 1967-73, hvilket radiokanalens eventkoordinator Lone Bierlich forklarer således:

"For mange af P4-lytterne handler det om, at de albumcovers, de har indstillet, repræsenterer følelser og minder fra en tid, hvor de var unge. For andre handler det om, at de har indstillet coveret fra deres første LP nogensinde."

Det vindende cover vil blive trykt på et officielt 5,50 kroners Post Danmark frimærke og udgives i 80.000 hæfter.

Du kan stemme på programmets hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA