x

LCD Soundsystem til Roskilde

LCD Soundsystem til Roskilde

I sidste uge var det Alice In Chains, der selv meldte deres ankomst til Roskilde uden om festivalens pressecenter; en udmelding som Roskilde Festival bekræftede dagen derpå. I aften har LCD Soundsystem så tilføjet Roskilde som et turnépunkt den 1. juli på sin MySpace-kalender. Det er endnu ikke bekræftet af Roskilde Festival.

Den amerikanske producer og dj James Murphy har udover at være hovedmand i LCD Soundsystem også startet sit eget pladeselskab, DFA Records. LCD Soundsystem brød igennem med sit selvbetitlede album fra 2005, men særligt "Sound Of Silver" (2007) blev et stort hit. Desuden har James Murphy i flere udenlandske medier offentliggjort, at LCD Soundsystem udgiver en opfølger her til foråret; et album som fortsat ikke har fået en titel, men ifølge Pitchfork Media bliver udgivet midt i maj måned og tæller titler som "Drunk Girls", "Change", "Dance Yrself Clean" og "One Touch". Man skulle fortsat kunne forvente en fin blanding af dance, punk og rock, som har været Murphys varemærke på de to første udgivelser.

LCD Soundsystems liveband består i øvrigt af: A.l Doyle (guitar, percussion, spiller også med Hot Chip), J.D. Mark (guitar), Phil Skarich (bas), Nancy Whang (keys, synthesizer) og Pat Mahoney (trommer). De besøgte sidst festivalen i 2007.

I morgen lover Roskilde Festivalen i øvrigt, at der kommer tre nye indienavne på plakaten. I deres Facebook-konkurrence har det fremgået, at der er tale om tre amerikanske bands, som debuterer på Roskilde Festival - og med de hints, som festivalen allerede har givet, har det fået en del fans til at pege på Beach House og Dirty Projectors som oplagte muligheder.

Roskilde Festivalen finder sted fra den 1. til den 4. juli.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA