x

Dirty Projectors til Roskilde

Dirty Projectors til Roskilde

Der var blevet spekuleret en del omkring, hvilke tre amerikanske indie-navne Roskilde Festival ville afsløre i dag. Nu viser det sig, at festivalen kan opfylde et stort ønske for rigtig mange festivalgængere ved at putte Dirty Projectors, Beach House og Health på programmet.

Dirty Projectors har en stribe udgivelser på samvittigheden - inklusive et album med Black Flag-covernumre - men det er albummet "Bitte Orca" fra 2009, der for alvor har fået dem ind i det internationale rockpublikums søgelys. Gruppens avancerede kompositioner blander støjrock, r&b, progressiv rock og meget mere og tilføjer unikke vokalarrangementer, der får det samlede resultat til at være noget helt særligt.

Også Beach House er noget for sig, men her er der tale om et noget mindre bombastisk og markant mere svævende udtryk. Gruppen udsendte i januar deres tredje album "Teen Dream", og den gav de eksempler fra, da de en måned senere gav koncert på Loppen.

Sidste navn er bandet Health, der på albummet "Get Color" fra 2009 har fokuseret deres grindcore-inspirerede støjrock med stor succes og tilføjet elektroniske elementer til musikken, der fint understøtter Jake Duzsiks androgyne vokaler.

Disse tre tilføjelser kommer efter vi igår aftes her på GAFFA.dk kunne fortælle, at LCD Soundsystem på deres MySpace-side havde afsløret, at de også er på vej mod Roskilde. Dermed er der altså blevet tilføjet fire spændende amerikanske navne i denne uge, og Roskilde-folket lover nu, at de næste navne til programmet vil være britiske.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA