x

Pink Floyd sagsøger EMI

Pink Floyd sagsøger EMI

Det er ikke fordi Pink Floyd ikke gerne vil sælge musik på iTunes, at de netop har lagt sag an mod EMI, deres pladeselskab gennem 40 år. Det er fordi det digitale salg indebærer, at man kan købe sange fra eksempelvis "The Dark Side Of The Moon" og "The Wall" enkeltvis. Der er sikkert mange, der vil mene, at det nærmer sig blasfemi at købe halvdelen af "The Dark Side Of The Moon" og arrangere sin egen rækkefølge af numrene, og noget kunne tyde på at medlemmerne af Pink Floyd er enige.

Da Pink Floyd i sin tid skrev kontrakt med EMI, fik gruppen indført en klausul, der udtrykkeligt forbød en sådan optrævling af deres albums, men pladeselskabets advokat argumenterer for, at denne aftale kun dækker fysisk salg. Ifølge Pink Floyds advokat Robert Howe skulle den klausul dog dække alle former for salg, også digitialt, og derfor er sagen nu endt i Højesteretten i London.

Der skulle ifølge Reuters også være problemer med den måde royalties for digitale eksemplarer bliver udregnet, samt markedsføring af musikken fra EMI's side. Præcis hvad utilfredsheden gælder i denne del af søgsmålet vides ikke, ligesom det ikke er offentliggjort, hvor meget Pink Floyd søger i erstatning. Rolling Stone Magazine gætter dog på, at alene royalty-sagen kan dreje sig om flere millioner dollars.

Pink Floyd er langt fra de eneste, der har været utilfredse med EMI over de sidste par år; både Radiohead, Paul McCartney og The Rolling Stones har sagt farvel og tak til selskabet, der efterhånden har så store økonomiske problemer, at det for ganske kort tid siden overvejede at sælge det legendariske Abbey Road-studie. EMI har i skrivende stund et underskud på omkring 1 milliard pund.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA