x

Vega finder nordisk mixmester

Vega finder nordisk mixmester

I år er det 25. gang Danmark kårer landets mester i mix. Efter et kvart århundrede slår man nu konkurrencen sammen med vore skandinaviske naboer. Der skal kåres en svensk, en norsk og en dansk mester i Vega d. 5. juni. Og til sidst en nordisk.

Når Vega traditionen tro kalder de danske dj's til kamp om den nationale mesterskabstitel, vil tonen være en anden end de foregående 24 gange, den har lydt. I år henvender den sig nemlig også til nordmændene og svenskerne, der i jubilæets anledning er indbudt til at finde hver deres respektive mestre til det storstilede arrangement DMC Nordic DJ Championship.

Men selvom en national mesterskabstitel er en ære i sig selv, og den sikrer en plads ved verdensmesterskabet i London, vil en nordisk titel alligevel have en del mere tyngde på cv'et. En sådan titel vil i år også være at hente i Vega, for når de nationale mestre er fundet, starter jagten på den samlede nordiske konge.

Tidligere danske mestre er X-Factor dommer og hiphopradio-pioner Soulshock, Majors' DJ Static, og DJ Noize, der tillige har vundet det prestigefyldte verdensmesterskab, DMC World DJ Championship i 1996 i London. Vinder man i London, er det ikke bare den største ære, der kan overgå en dj, man går derfra med, men også to 1210'ere og en mixer fra Technics belagt med 24-karat guld. Et setup, der naturligvis kun produceres i et eksklusivt eksemplar hvert år.

Selvom de mange deltagende dj's nok skal levere den musikalske vare, er Vega traditionen tro ude med et bredt line-up af scenens darlings, der aftenen igennem vil underholde med hvert deres talent. Mikkel Mund fra Rent Mel, der har sin solodebut lige om hjørnet, vil gå til mikrofonen og showcase dansk lyrik anno 2010, mens DJ Switch, der længe har været et markant navn på clubscenen, og sidste år vandt DMC World konkurrencen, vil indtage drejebordet, og vise, hvad det kræver at kalde sig selv verdensmester. Per Vers, der lige nu barsler med et nyt mixtape kaldet "Danish Operation," vil i jubilæets anledning holde en særlig koncert med sange fra udgivelsen. Her medvirker scenens tunge drenge. Joe True, Jokeren, Jooks og Jonny Hefty samt Jøden, Ataf, Strøm og Pede B er blandt andre på tracklisten, men hvem, der kommer med på scenen i Vega forbliver en overraskelse.

Danmark har kåret mestermixer siden 1986, og det er altså 25. gang i år, festen løber af stablen. Vore nordiske naboer har ikke været helt så traditionsbundne. Norges mesterskab har f.eks. ligget dødt siden 1996.

Billetter på GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA