x

Iron Maiden klar med plade før tid

Iron Maiden klar med plade før tid

I starten af januar kunne vi viderebringe de gode nyheder om, at de britiske metal-legender Iron Maiden er tilbage i studiet, og at en ny plade forventes på hylderne i løbet af 2011. Nu har bandet selv været ude med endnu bedre nyheder; den nye plade er efter al sandsynlighed færdig engang i "sensommeren i år". Det har de givet besked om via deres officielle hjemmeside, hvor de også har sat en titel på værket, nemlig "The Final Frontier".

Sidst Iron Maiden var aktuelle med et studiealbum var i 2006, hvor de udgav "A Matter Of Life And Death". GAFFAs anmelder Keld Rud fiskede fire stjerner frem, og udnævnte det til at være "et værk af mastodontiske proportioner". Han skrev også følgende:

"A Matter Of Life And Death er mere helstøbt og veloplagt end forgængeren Dance Of Death. Albummets tendens til at blive lang i spyttet afholder det dog fra at nå niveauet fra comebackalbummet, A Brave New World. De episke udstyrsstykker Brighter Than A Thousand Suns og For The Greater Good Of God tårner sig imponerende op som albummets helt centrale sange. Her viser Maiden, at de er mestre i at komponere lange og komplekse metalnumre."

Før "The Final Frontier" sendes på gaden, hopper Iron Maiden dog på tour-bussen, for at gennemføre en af de længste nordamerikanske turnéer i bandets historie. De skal i øvrigt desuden spille på en god portion europæiske festivaler som Sonisphere Festival i henholdsvis England (Knebworth), Sverige (Stockholm), Finland (Helsinki Pori), samt den tyske Wacken Festival og den norske Bergen Bergenhus Festning. Endnu er der ingen planer om danske koncerter, men det skulle bestemt kunne nåes. På hjemmesiden loves der nemlig en lang række koncerter i mange lande i løbet af 2011.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA