x

Du kan hjælpe Danmarks Rockmuseum

Du kan hjælpe Danmarks Rockmuseum

Danmarks Rockmuseum, der i 2012 slår dørene op for fortællingen om den danske populærmusik, efterlyser nu effekter fra danskernes gemmer. Det kan være alt fra koncertbilletter og autografer til subkulturelle beklædningsgenstande og scrapbøger. Bare de fortæller noget om musikkens historie i Danmark.

Museet søger, trods navnet, ikke kun effekter, der kan relateres til rockmusik. Også firsernes farverige hiphop-tøj og halvfjerdsernes outrerede punkerkostumer er i kikkerten.

Planen er blandt andet at indrette autentiske ungdomsværelser, som de så ud i de forskellige perioder. Historien starter i 1950'erne, og fortsætter op til i dag. Det er altså også tidernes trends indenfor møblementer, tapet og tæpper, og naturligvis grammofoner, transistorradioer og walkmen, man leder efter.

Nuværende og tidligere musikere opfordres også til at henvende sig med genstande, der fortæller om inspirationskilder, idoler og fans, og effekter såsom musikpriser, demoer, kontrakter og instrumenter vil være kræs for museet, der meget passende er placeret i Roskilde.

Se efterlysninger og allerede indsamlede genstande her

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA