Nyhed

Melankolske toner fra Canada

Nyt album fra canadiske Sarah McLachlan

Canadiske Sarah McLachlan er klar med sit første studiealbum i seks år. Albummet hedder ”Afterglow” og har været halvandet år undervejs. Alligevel er tonerne fra den 36-årige sangerinde efterspurgte, og hendes evner som musiker har allerede bragt hende adskillige Grammy-statuetter, prestigefyldte forsider på amerikanske blade, og siden sin debut ”Touch” fra 1988 har hun solgt over 25 millioner album på verdensplan.

Da GAFFA traf hende i London, var hun ikke selv i tvivl om, hvad hun giver sit publikum:
– Jeg håber på, at jeg giver folk den samme følelse, som jeg selv får, når jeg lytter til musik, der påvirker mig, eller som tager mig et nyt sted hen. Jeg elsker, når musik skaber en form for forbindelse eller en følelse af samhørighed. Det er også derfor, jeg holder så meget af at spille live. Selvom det måske lyder lidt tykt, giver det mig en følelse af at være en del af noget større, fortæller hun og fortsætter:

– Der er mange mennesker, der har fortalt mig, at de bliver så rørt af min musik. Det får dem til at føle, og får dem til at gøre ting. Det er en utrolig gave for en kunstNer, når der kommer et menneske hen og siger at de har lyttet til ens musik og at det har hjulpet dem igennem en svær tid.


Canadieren selv har også været igennem en svær tid, og siden sit forrige udspil har hun mistet sin mor, men er også selv blevet mor til datteren India.
– Oplevelserne har påvirket mig, men jeg har ikke beskrevet det direkte på pladen. Jeg er sikker på, at jeg om et par år vil lave en plade om alt det, der er sket, men det er stadig for tæt på lige nu.

Albummet ”Afterglow” er på gaden fra d. 23. februar.




Læs Finn P. Madsens anmeldelse


ANNONCE