x

Gasolin' 3 kommer på frimærke

Gasolin' 3 kommer på frimærke

Det bliver Gasolin', der kommer til at pryde et af Post Danmarks frimærker. Danskerne har valgt pladens cover som det mest mindeværdige i halvtreds års dansk musikhistorie foran fire andre finalister.

Gasolin' med Kim Larsen i spidsen var absolutte favoritter til at gå med sejren P4s jubilæumskonkurrence. To af gruppens covers var blandt de fem finalister i afstemningen, hvor også Kim Larsens soloplade "Værsgo" var med i opløbet. De resterende finalister var Steppeulvenes "Hip" og Nephews "DanmarkDenmark," men der var overvejende bred enighed om det grafisk skønne vindercover fra Gasolin'.

Om vinderbilledet siger Ole Mølgaard fra DR:

"Når et albumcover er bedst er det kunst, der møder reklamen. Det skal sælge musikken, men også afspejle og måske endda tilføje noget til oplevelsen og give musikken en ekstra dimension. Med sit fantastiske blikfang, er 'Gasolin 3' en smuk repræsentant for dette, og jeg vil nyde at se det pynte på rudekuverterne i min postkasse".

At coveret til albummet "Gasolin' 3" er både flot og vigtigt i dansk rockhistorie er ikke just en hemmelighed, og i 2009 valgte GAFFA at hylde selv samme cover på forsiden af april-nummeret. Her havde fotograf Morten Larsen genskabt coveret med Karen i rollen som kvinden med det blottede lår.

Resultatet af konkurrencen er, at Post Danmark nu trykker Gasolin'-coveret i et oplag på 80.000 frimærkehæfter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA